Receptet på deg till pepparkakshus hittade jag i en tidning för ett par år sen och eftersom den både är god och hållbar har den fått stanna kvar.
Fyren 2010 (var en lampa uppe ocskå men...) |
Pepparkakshus
2½ dl vatten
75 g smör
1½ dl ljus sirap
2½ dl socker
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 msk nejlika
ca 12 dl vetemjöl
3/4 msk bikarbonat
Mät upp vatten, matfett, sirap och socker i en kastrull. Koka upp och dra kastrullen åt sidan. Tillsätt kryddorna och låt svalna till rumstemperatur. Mät upp mjölet och rör ner bikarbonaten. Tillsätt den avsvalnade vätskan och arbeta samman till en slät deg. Låt degen vila tills följande dag.
Grädda i 200 grader 8-10 minuter.
Hoppas ni haft en fin dag!
Hanna
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar